Vele verschillende modellen airco's voor particulier en bedrijf

De strijd om de consument

De aanbieders van klimaatbeheersingssystemen zijn verwikkeld in een zware concurrentieslag. Door voortdurende innovaties en concurrentie op het gebied van de prijs/kwaliteit verhouding worden er steeds meer airco modellen op de markt gebracht. Marketingstrategieën worden gebruikt om de consument te verleiden een bepaald model te kopen. Voor de consument wordt de markt er niet overzichtelijker op. Aircos.nl adviseert haar klanten dan ook bij de aanschaf van een airconditioner zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een gecertificeerd installatiebureau voor de broodnodige informatie.

Wie zijn de aanbieders van klimaatbeheersingssystemen?

Vele grote tech bedrijven waaronder vele multinationals hebben zich op de aircomarkt gestort. We noemen ze niet allemaal! Hier enkele aanbieders: 

Samsung, Honeywell, Panasonic, Mitsubishi, Daikin, Fujitsu, Carrier, Toshiba en LG.

De verschillende modellen airco's

Als eerste is er de grote onderverdeling in mobiele en vaste airco's die op hun beurt ook weer onder te verdelen zijn. We beginnen met de mobiele airco's:

De mobiele airco:

Deze heeft het voordeel van de verplaatsbaarheid en de lage kostprijs en is heel geschikt voor koeling van niet al te grote ruimtes ( capaciteit koelvermogen). Nadeel is haar energieverbruik dat vaak vele malen hoger is dan haar tegenhanger de vaste airco. Dit geldt zeker voor de airco met een afvoerslang door een open raam. Het apparaat moet hard werken omdat steeds warme lucht via dat raam naar binnen komt. Als oplossing is er nu een mobiele airco met als afvoer een condensbakje. Ook zijn er geluidsarme mobiele airco's op de markt.

De vaste airco's:

De vaste airco heeft ook haar grote onderverdeling: de split- airconditioning en de multi split- airconditioning waarbij de split- airco één buitenunit en één binnenunit heeft en de multi split- airco één buitenunit en meerdere binnenunits waardoor meerdere ruimtes met één systeem gekoeld kunnen worden. De vaste airco's kennen diverse modellen zoals de vloerairco, de wandairco, de plafondairco en de kanaalairco.

De vloerairco:

De vloerairco staat op de grond of kan ook aan de wand geplaatst worden. Het heeft geen buitenunit maar wel een afvoer naar buiten. De warme lucht wordt aangezogen en bovenaan het model wordt koele lucht af gegeven.

De wandairco:

De wandairco is een split-airco bestaand uit 1 buitenunit en 1 of meerdere binnenunits. De single split wandairco kent dus 1 binnenunit de multi split-airco heeft meerdere binnenunits die per ruimte beheerd kunnen worden via centrale afstelling. Ook bij deze airco's is het mogelijk geluidsarme modellen te kopen.

De plafondairco:

De plaatsing van deze airco's is tegen het plafond en zijn onder te verdelen in opbouw airco's en inbouw-cassette airco's. Bij de opbouw airco is de airco bevestigd aan het plafond. De inbouw- cassette airco is vaak in het systeemplafond verwerkt. Bij een kanaalairco is er een luchtkanaal met roosters gemonteerd. Het gaat dan vaak om grote systemen met vele ruimtes die gekoeld moeten worden zoals in hotels.

Vrijblijvende offerteaanvraag!

Komt u er niet meer uit en wilt u vóóraf informatie hebben, maak dan gebruik van onze gratis vrijblijvende offerte aanvraag. 

Met één druk op onderstaande knop stuurt u al uw wensen naar diverse gespecialiseerde installatiebureaus bij u in de buurt. Zij analyseren uw wensen en nemen spoedig contact met u op. Wij benadrukken dat uw offerte geheel vrijblijvend is: geen kosten en geen verplichtingen!

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan

 

De verschillende airco modellen