Wil je een airco kopen? Doe onderzoek!

Een airconditioner kopen mag geen impulsieve aankoop zijn. Het dient een weloverwogen beslissing te zijn waar een gedegen onderzoek aan vooraf ging. Om je airco goed te laten werken, adviseren wij u als eerste stap een onderzoek te doen naar de ruimte die gekoeld moet worden om daarna de mogelijkheden voor installatie  te onderzoeken ( is er ruimte voor een binnen- en buitenunit?). Kijk en bestudeer de verschillende modellen die op de markt zijn. Als u dit éénmaal in kaart hebt gebracht, dient u ook na te denken over de daadwerkelijke installatie en het (toekomstig) onderhoud van de airco

Een gedegen onderzoek is van belang om een goede keus te maken. Voor een mobiele airco bent u sneller klaar en kunt u iets impulsiever acteren maar het installeren van een wandairco of plafondairco is maatwerk. Het is dan ook aan te raden om u te laten adviseren door een airconditioning professional!

Wat zijn de implicaties van het kopen van een airco die bijvoorbeeld een buitenunit vereist? Mag een airco aan de voorgevel van uw woning hangen zonder vergunning in uw gemeente? In de meeste gevallen is er een omgevingsvergunning nodig voor een airco omdat het volume van uw bouwwerk feitelijk vergroot wordt.

Onze airco professionals kunnen u adviseren over de typen airco's en welke soort airco voor uw situatie het meest geschikt is. Zij begeleiden u bij het vergunningstraject voor uw airco.

Vraag advies voor een airco

Alles over airco's