Ons tabblad voor de technici !

Een tabblad over aircotechniek?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: in de komende regels gaan wij de aircotechniek niet uitputtend behandelen! De reden daarvoor is dat wij daarvoor niet het aangewezen platform zijn. Ook zijn wij geen cursus aanbieder waar u de airco techniek kunt bestuderen. Aircos.nl informeert en adviseert en verwijst de consument naar Stek gecertificeerde installatiebureaus die tevens bekend zijn met de uit 2010 stammende F- gassen verordening en die op de hoogte zijn van de juridische aspecten van installaties van een klimaatbeheersingssysteem bij de verbouw van uw woning of appartement.

Laten wij u in de kou staan?

Natuurlijk niet! Aircos.nl stelt de consument centraal en denkt mee over de beste oplossing voor haar klant: maatwerk leveren is het doel. Vandaar een kleine technische uitéénzetting.

Enkele technische aspecten:

Airconditioning of binnenklimaatregeling is het reguleren van de lucht in binnenruimtes waarbij het doel is de binnenlucht op de juiste temperatuur en zuiverheid te brengen. Met een airco installatie kan de temperatuur en luchtvochtigheid in een binnenruimte op een aangenaam niveau gebracht en gehouden worden. Door een filtersysteem wordt de lucht  gezuiverd.

Het is een misvatting dat een klimaatsysteem koude lucht produceert! Een aircosysteem maakt geen koude lucht. Het koelt de binnenlucht door er warmte aan te onttrekken. Het klimaatsysteem maakt gebruik van het gegeven dat verdamping warmte aan de omgeving onttrekt. Het is de koelvloeistof van de airco dat verdampt en daardoor warmte onttrekt aan de binnenlucht waarna de ventilator de gekoelde lucht in de ruimte blaast. In dit gesloten systeem geeft de verdampte ( gasvorm) koelvloeistof haar warmte weer af aan de buitenlucht, wordt weer vloeibaar waarna het hele proces opnieuw kan beginnen. 

Is dat alles?

Nee! Er is nog een component die zorgt voor warmte afvoer. Het klimaatsysteem onttrekt vocht aan de lucht in de binnenruimte. Koele lucht bevat minder waterdamp dan warme lucht. Deze waterdamp wordt afgevoerd door het aircosysteem: je kunt dit in praktijk zien als je je airco hebt gebruikt in je auto. Vaak ligt er een beetje water onder de auto. Dat zijn de afgevoerde waterdeeltjes!

Hetgeen hierboven beschreven staat is het principe van de warmtepomp die zoveel discussie losmaakt in de klimaatbeheersing problematiek.

Diverse airconditioningssystemen!

Er bestaan vele soorten klimaatbeheersingssystemen. De meest voorkomende airco is de split-unit airco. Deze kent een afzonderlijke eenheid aan de buitenzijde van de gevel.

De mobiele airconditioning komt steeds meer in beeld. De combinatie van verplaatsbaarheid en lage installatiekosten maken van deze airco een door de consument gezocht artikel. De afvoer door slangen die naar buiten geleid worden, vormt voor veel klanten een obstakel.

Een nieuw type is de 'standalone'. In dit gesloten systeem worden beide afzonderlijke eenheden van de airconditioning samengevoegd in een binneneenheid.

Er zijn vele andere type airco's! Voor elk wat wils! De consument heeft een grote keuze. Hier enkele typen: plafond- of wand airco's , vloer airco's, raam model airco's  en cassettemodel airco's. Daarnaast zijn er nog split-airco's en multi split- airco's, VRF airco's en raamkozijn airco's en design airco's .  

Wilt u meer weten over de technische aspecten van uw airconditioner?

Aircos.nl verwijst u naar het grote aanbod van internetsites die de materie tot op het kleinste niveau beschrijven. Wij hebben een tipje opgelicht! Het is aan u om zich te specialiseren.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

U weet genoeg en u bent toe aan de volgende stap? Met één druk op onderstaande knop stuurt u al uw wensen en vragen naar diverse gespecialiseerde installatiebureaus bij u in de buurt. Zij nemen u aanvraag in behandeling en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. In de toelichting van de offerteaanvraag kunt u uw wensen specificeren. Wij benadrukken dat uw offerte geheel vrijblijvend is.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan

Alles over airco's