Bij uw verbouwing wilt u een aircosysteem installeren. Kan dit zomaar?

De rol van huishoudelijke reglementen en/ of wettelijke voorschriften bij verbouwing en installatie van een airconditioning systeem.

In de jurisprudentie kunnen we lezen dat er diverse verschillen van mening zijn geweest tussen de Vereniging van Huiseigenaren en de eigenaar van de woning of appartement bij de installatie van een aircosysteem tijdens de verbouwing van de woning of appartement. In een aantal rechtszaken hebben de de rechters uitspraken gedaan waarbij de Vereniging van Huiseigenaren in het gelijk werd gesteld door te verwijzen naar het huishoudelijk reglement of de wettelijke voorschriften. De installatie van de airco diende teruggedraaid te worden waarbij de gemaakte kosten voor rekening kwamen van de huiseigenaar.

Maakt het wat uit als de nieuwe airco een verbetering is t.o.v de oude?

Voor de rechter is de verbetering geen leidraad bij zijn beslissing. De rechter kijkt of er toestemming gevraagd is aan de Vereniging van Huiseigenaren omdat zij de belangen behartigt van alle bewoners en hun gezamenlijke eigendom. Het huishoudelijk reglement beschrijft de omgang tussen de eigenaren. Bij een verbouwing met een vernieuwde airco dient vooraf toestemming gevraagd te worden aan de Vereniging. Zo niet dan zal de rechter bij een meningsverschil de kant kiezen van de Vereniging van Huiseigenaren.

Wat moet u doen?

De bij Aircos.nl aangesloten Stek gecertificeerde installatiebureaus tevens bekend met de uit 2010 stammende F- gassen verordening zijn op de hoogte van de juridische aspecten van de installatie van een klimaatbeheersingssysteem bij de verbouw van uw woning of appartement. Zij zullen u adviseren en informeren omtrent de regelgeving en de route die u dient te volgen.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Met één druk op onderstaande knop stuurt u al uw wensen en vragen naar diverse gespecialiseerde installatiebureaus bij u in de buurt. Zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. In de toelichting van de offerteaanvraag kunt u aangeven dat u naast informatie over aircosystemen meer informatie wenst over de te nemen stappen bij uw voorgenomen verbouwing. Wij benadrukken dat uw offerte geheel vrijblijvend is: geen kosten en geen verplichtingen maar inzicht in uw materiaalkosten, uw installatiekosten en uw bijkomende kosten als voorrijkosten en onderhoudskosten

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan

Airco's voor consumenten