Stunt aanbiedingen en maatwerk maken van bovenstaande vraag een niet te beantwoorden vraag!

Geen antwoord op uw vraag?

Helaas bestaan er geen standaardprijzen bij de aanschaf en installatie van een airconditioning. De aanbieders van klimaatbeheersingssystemen zijn verwikkeld in een zware concurrentieslag. Handvatten hiervoor zijn innovaties en concurrentie op het gebied van prijs/kwaliteit verhouding. Marketingstrategieën worden gebruikt om de consument te verleiden. Geen standaard prijzen voor vergelijkbare klimaatbeheersingssystemen!

Aircos.nl adviseert u dan ook de markt scherp in de gaten te houden en uw kans te grijpen indien één van de aanbieders met een uniek aanbod komt. 

Hoe komt uw kostprijs van de airco tot stand?

Er zijn een aantal factoren die de kostprijs van uw nieuwe airconditioning bepalen. We hebben niet de pretentie alle factoren te benoemen: maatwerk betekent dat er soms werkzaamheden gedaan dienen te worden die slechts voor deze ene consument noodzakelijk zijn hetgeen kostprijs verhogend werkt.

Enkele factoren:

De aanschafprijs van een airco wordt grotendeels bepaald door het vermogen dat de airconditioning moet leveren. Het verschil in prijs van een airco met klein vermogen en een airco met een groot vermogen is aanzienlijk. Aircos.nl adviseert bij de aanschaf een gedegen analyse te maken van de inhoud van de te koelen ruimte en de mate van isolatie van de ruimte. 

Aircos.nl benadrukt dat u de markt scherp in de gaten dient te houden bij de aanschaf van uw airconditioning. Aanbieders met stuntprijzen kunnen uw kostprijs met honderden euros drukken!

Uw kostprijs wordt ook bepaald door uw systeemkeuze. Er zijn vele systemen op de markt die allemaal in prijs verschillen waardoor uw kostprijs hoger of lager kan uitvallen. Zo zijn er single split systemen, multi split systemen, mobiele systemen, wand- en plafond systemen, cassette- en vloersystemen die op hun beurt ook weer op diverse manieren bediend kunnen worden: centraal of decentraal of een combinatie van beide. Ook dat heeft zijn weerslag op uw kostprijs.

Het leveren van maatwerk werkt kostenverhogend. Indien er bij de installatie van de airco extra aircoleidingen aangelegd moeten worden of vele meters nieuwe goten of kabels, muurbeugels of een extra condenspomp zal uw kostprijs stijgen.

Uw kostprijs wordt in hoge mate bepaald door het installatiebureau van uw keuze. Worden er voorrijkosten in rekening gebracht? Hoe ziet uw onderhoudscontract eruit? Is er een gedegen analyse van uw situatie en klopt de offerte?

Het laatste punt betreft het energie verbruik en de duurzaamheid van uw nieuwe airco. Houd deze kosten goed in de gaten want in de jaren die volgen zijn dat terugkerende kosten. Maak de juiste keuze!

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Met één druk op onderstaande knop stuurt u al uw wensen en vragen naar diverse STEK gecertificeerde installatiebureaus bij u in de buurt die tevens bekend zijn met de uit 2010 stammende F- gassen verordening. Zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. In de toelichting kunt u uw wensen nogmaals specificeren. Wij benadrukken dat uw offerte geheel vrijblijvend is: geen kosten en geen verplichtingen maar inzicht in uw materiaalkosten, uw installatiekosten en eventueel bijkomende kosten.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan

 

Prijzen airco's