Een airco kopen of niet kopen, is geen gemakkelijke vraag!

Een airco zonder stroomverbruik bestaat niet!

Ons klimaat verandert in een rap tempo waarbij de temperaturen flink oplopen: de opwarming van de aarde is een feit. Wij kunnen de waarschuwingen van de vele wetenschappers niet negeren en zullen ons moeten bezinnen op een duurzamere wereld. Zelfs door de vele innovaties en het zo energiezuinig maken van de airco's, we kunnen er niet omheen: zij gebruiken stroom! Door de hoge zomerse temperaturen is het in 2020 de trend om een airco te kopen waardoor de druk op de energiecentrales toeneemt en daardoor de uitstoot van CO2 waardoor de opwarming weer toeneemt: een vicieuze cirkel!

Wikken en wegen: wat weegt het zwaarst?

Voor vele consumenten is het al wel duidelijk. Zij kiezen voor een duurzame wereld waarin er geen plaats is voor airco installaties die veel energie gebruiken. Ook zijn er veel consumenten die gaan voor een aangenamer en gezonder binnenklimaat zonder zich af te vragen of het een verstandige keuze is. En er zijn consumenten die zowel het één als het ander ambiëren: een duurzame oplossing voor een optimaal binnenklimaat.

Wat is er te kiezen?

Deze laatste groep van consumenten wijzen bij voorbaat de mobiele airco af. Het energieverbruik van deze airco's is behoorlijk hoog en veel van de gebruikte energie gaat verloren aan de openstaande ramen benodigd voor de afvoerslang. Toch worden de mobiele airco's massaal verkocht en een trendbreuk is niet in zicht.

Aircos.nl adviseert haar klanten die met vragen zitten omtrent de duurzaamheid van airco's te kijken naar de energiezuinige single split-airco of multi split-airco modellen die ook nog eens geluidsarm zijn en die een energiezuinig label hebben. Koop een airco met een laag kWh verbruik! Ook adviseren wij een airco aan te schaffen met een natuurlijk koude middel zoals propaan R290 of isobutaan R600a  of CO2 R744. De bij ons aangesloten STEK gecertificeerde bedrijven zijn bekend met deze F- gassen verordening. Ook pleit Aircos.nl voor het aangaan van een onderhoudscontract. Het verlengt de levensduur van uw airco en is van essentieel belang voor een goede duurzame werking.

Tip:

Koel uw kamer of huis niet meer dan met 5 graden verschil met de buitentemperatuur. Zo voorkomt u te grote verschillen waardoor het lichaam geen overgangsklappen krijgt bij binnenkomst van de kamer.

Vrijblijvende offerteaanvraag!

U wenst meer informatie omtrent duurzaamheid? Maak dan gebruik van onze gratis vrijblijvende offerte aanvraag. 

Met één druk op onderstaande knop stuurt u al uw wensen naar diverse gespecialiseerde installatiebureaus bij u in de buurt. Zij analyseren uw wensen en nemen spoedig contact met u op. Wij benadrukken dat uw offerte geheel vrijblijvend is: geen kosten en geen verplichtingen!

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan

 

 

 

 

Alles over airco's