De nieuwe wet- en regelgeving: huiswerk voor de installatiebureaus!

De oude en nieuwe wet- en regelgeving: wat kunt u ermee?

Onze overheid zit niet stil en dat is goed te zien aan de nieuwe wet- en regelgeving m.b.t. klimaatbeheersing- en ventilatie technieken. De één na de andere wet wordt afgeschaft, vernieuwd of aangepast: kleine lettertjes worden grote letters en andersom. In ieder geval betekent het dat onze installateurs er een taak bij hebben: het op de hoogte blijven van de nieuwe richtlijnen zodat toekomstige klanten optimaal kunnen worden geïnformeerd!

Aircos.nl hecht grote waarde aan deze informatie functie van de bij haar aangesloten leden: consumenten moeten kunnen vertrouwen op de kennis van de installateurs op het gebied van de nieuwe wet- en regelgeving.

Wat zijn de meest in het oog lopende veranderingen? 

In dit kleine bestek is het onmogelijk alle ins- en outs van de veranderde regelgeving weer te geven. We lichten slechts een tipje van de sluier:

Subsidie voor aardgasvrije wijken: door het wegvallen van ons Groningse aardgas wees het Ministerie van Economische Zaken in 2018 een twintigtal wijken aan als proeftuin voor het volledig aardgasvrij maken. Ons bereiken nu kritische geluiden omtrent de uitvoering van dit besluit.

De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): deze subsidie is per 1 januari 2020 gestopt voor nieuwe aanvragen. Aanvragen die reeds liepen kennen nu een overgangsregeling. Deze subsidie voor particulieren en kleine ondernemingen had als doel te investeren in duurzame energie. Enkele tienduizenden consumenten hebben een aanvraag gedaan. 

Warmtepomp subsidie: ook deze subsidie, bedoeld voor de nieuwbouw woning, is per 1 januari 2020 gestopt. Deze wordt nu meer algemener ingezet voor verbetering van bestaande woningen. Ook hier zijn er kritische geluiden te horen: de energierekening van consumenten met een aangeschafte warmtepomp zijn fors hoger dan beloofd!

Verplicht energielabel C voor kantoren: vele vastgoedeigenaren zullen in 2023 geconfronteerd worden met de label C eis van het ministerie. De eindverantwoordelijkheid heeft de overheid neergelegd bij deze eigenaren. Het doel is de CO2 uitstoot te verminderen door de installatie van klimaatbeheersing systemen. U kunt voor deze verduurzaming subsidie aanvragen. 

Er zijn nog meer projecten in het leven geroepen om de CO2 uitstoot te verminderen. Als laatste noemen wij dat bij nieuwbouw woningen de gasaansluiting niet meer verplicht is. De warmtepomp zal hier het duurzame alternatief zijn!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Zoals gezegd hechten wij grote waarde aan de informatiefunctie van onze deelnemende STEK gecertificeerde installatiebureaus met kennis van de F- gassen verordening. Ook verwachten wij dat zij in staat zijn de consument te adviseren op het gebied van duurzaamheid en CO2 uitstoot. 

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Met één druk op onderstaande knop stuurt u een offerte met al uw wensen en vragen naar installatiebureaus bij u in de buurt. Heeft u specifieke vragen over duurzaamheid en subsidieregelingen, specificeer deze vragen dan in de toelichting van de offerte. Wij onderzoeken uw vragen en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij benadrukken dat uw offerte geheel vrijblijvend is: geen kosten en geen verplichtingen maar inzicht!

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan

 

 

Prijzen airco's