Bel mij terug

Interesse in een airco, maar wilt u eerst meer informatie? Wij bellen u graag terug!

Offerte aanvragen voor de installatie van een airconditioner in Castricum?

Het Nederlands zomerklimaat - dus ook in Castricum, Noord-Holland - is aan het veranderen: steeds vaker is het warm en klam en door de klimaatveranderingen maken we elk jaar iets hogere temperaturen mee. We wonen weliswaar niet aan de Costa del Sol, maar ook een airco in Castricum is een reële gedachte! 

Wilt u er ook koeltjes bij zitten tijdens de warme dagen?    Vraag direct een offerte aan in Castricum!

"Ik dacht dat zelf een airco installeren wel zou lukken..."

Als het weer eens een warme dag is, zoekt u op internet naar de mogelijkheden voor een airco, maar eigenlijk wordt het alsmaar verwarrender. U twijfelt om een mobiele airco te nemen, maar waar laat u de afvoerslang? Slapen met het raam open en de slang naar buiten hangen? Dan laat u eigenlijk juist weer de warmte binnen en is de mobiele airconditioner wel erg inefficiënt.
En een split-unit airconditioner zelf installeren, dat kan toch zomaar niet? U vraagt zichzelf mogelijk af: ben ik hier handig genoeg voor? Hoe zit het met de vergunningen om een buiten-unit van uw airco's op te hangen? Kan ik zomaar een gat in mijn gevel maken?

Natuurlijk is het niet aan te raden om als leek zomaar zelf een airco te gaan installeren. Het installeren van een airco is vakwerk en vereist precisie en kennis.
Gelukkig kunt u zonder al te veel moeite en tegen een scherpe prijs een airco in Castricum laten installeren door een van onze aangesloten airco installateurs.

"Is het laten installeren van een airco in Castricum een goede investering?"

Tabel 1: maximum temperatuur en indicatie behoefte aan een airco in Castricum (Noord-Holland) 2019
 Maand Maximum temperatuur Airco aan?
Januari 10°C Verwarmen *
Februari 18°C Verwarmen *
Maart 20°C Afhankelijk van inval zonlicht
April 25°C Ja
Mei 24°C Ja
Juni 36°C Ja
Juli 40°C Ja
Augustus 34°C Ja
September 30°C Ja
Oktober 25°C Ja
November 15°C Verwarmen *
December 14°C Verwarmen *

Jazeker! Neemt u dat overigens niet zomaar van ons aan: de meest objectieve manier om te bepalen of een airconditioner een goede investering is, is door naar de klimaatgegevens te kijken. Uiteraard is in Lapland minder behoefte aan een airco dan in Spanje. Maar Nederland is allang niet meer alleen dat koude, regenachtige landje. Uit Tabel 1 kun je gemakkelijk aflezen dat in maar liefst 7 maanden in 2019 de maximum temperatuur in Castricum boven de 24°C uitsteeg en hiermee een airconditioning het in huis stukken aangenamer had gemaakt. Vier maanden lang werd het zelfs 30°C of warmer en had een airconditioning installatie in Castricum zelfs hoognodig geweest.

Airco voor ouderen

Zeker voor kwetsbare mensen en ouderen is een airconditioner op de heetste dagen een must, een hittegolf kan namelijk ronduit gevaarlijk zijn. Door de warmte moet het lichaam hard werken om te zweten. Bij ouderen gaat dat niet altijd even goed meer. Dan ligt oververhitting op de loer, hetgeen kan leiden tot hartritmestoornissenen of een beroerte.

* "Ik dacht dat een airco alleen kon koelen"

Een grote misvatting, airco's kunnen niet alleen koelen, maar (in de meeste gevallen) ook verwarmen! De airconditioner doet dan precies het tegenovergestelde; de airco haalt dan de warme lucht van buitenshuis in uw woning. De koude lucht van binnen gaat dan naar buiten. Feitelijk bent u de buitenlucht aan het verkoelen. De airco kan zelfs in de wintermaanden warmte aan de buitenlucht onttrekken. Omdat er voor de verwarming van de binnenlucht geen warmte-element nodig is, betaalt u dus niet voor de verwarming, maar alleen voor de pompfunctie. Dat houdt in dat u in de wintermaanden zeer efficiënt en met hoog rendement de ruimte kan verwarmen in aanvulling op uw CV-systeem, warmtepompsysteem of andere verwarmingsmethode. Verwarmen met een airco is duurzaam, energiezuinig en levert een enorme besparing op uw gas- en energierekening op!

Overtuigd van de voordelen van een airco?    Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor een airco met verwarming in Castricum