Bel mij terug

Interesse in een airco, maar wilt u eerst meer informatie? Wij bellen u graag terug!

Offerte aanvragen voor de installatie van een airconditioner in Apeldoorn?

Het Nederlandse klimaat is duidelijk merkbaar aan het veranderen,  merkbaar in hetere en langere zomers. De temperatuur neemt elk jaar een klein beetje toe.
Een goede airco is daardoor niet slechts voorbehouden voor Europese landen in de Mediterrane gebieden, ook in Nederland zien steeds meer huishoudens en bedrijven het gemak en comfort van een goede airco installatie.

Wilt u ook het gemak en comfort van een goed gekoelde leefomgeving?    Vraag direct een offerte aan in Apeldoorn!

"Kan ik zo'n airco installatie niet gewoon zelf plaatsen...?"

U heeft wellicht de mogelijkheden van een airco in uw huishouden/werkplek al eens onderzocht. Maar eenmaal begonnen aan de zoektocht merkt u dan de ongelooflijke diversiteit aan mogelijkheden. Is een mobiele airco geen goedkopere optie? Wellicht in aanschaf wel, maar haal ik hier dan wel optimaal rendement uit? Hoe voorkom ik bijvoorbeeld dat de warmte niet terug naar binnen komt als ik de afvoerslang uit het raam naar buiten hang?
En zo'n 'echte' airco, kan ik die niet zelf aansluiten? En kan ik zomaar zonder vergunning een airco unit installeren in mijn huis? 

Het is ten strengste af te raden zelf een airco unit te plaatsen. Het vereist kunde en professie van een vakman om dit veilig en verantwoord te installeren. 

U kunt met het grootste gemak bij onze vakbekwame airco installateurs een scherpe prijs opvragen om uw airco in Apeldoorn te laten installeren.

"Is een airco laten installeren in Apeldoorn niet een beetje overdreven?"

Tabel 1: maximum temperatuur en indicatie behoefte aan een airco in Apeldoorn (Gelderland) 2019
 Maand Maximum temperatuur Airco aan?
Januari 10°C Verwarmen *
Februari 18°C Verwarmen *
Maart 20°C Afhankelijk van inval zonlicht
April 25°C Ja
Mei 24°C Ja
Juni 36°C Ja
Juli 40°C Ja
Augustus 34°C Ja
September 30°C Ja
Oktober 25°C Ja
November 15°C Verwarmen *
December 14°C Verwarmen *

Zeker niet! Dat het in Nederland steeds warmer wordt is duidelijk af te lezen uit tabel 1. U ziet hierin dat er liefst 7 maanden per jaar zijn waarbij er een maximum temperatuur is van ten minste 24 graden in de regio Zutphen.  In maar liefst 4 maanden is de maximum temperatuur uitgekomen op 30 graden of hoger! Reden genoeg om op z'n minst in overweging te nemen wat een airco voor u kan betekenen in Zutphen.  

Airco voor ouderen

Met een almaar toenemende vergrijzing is er ook in die doelgroep een groeiende vraag naar een professioneel gekoelde ruimte. Een goed gekoelde omgeving is voor deze doelgroep van vitaal belang aangezien uitputting en uitdroging een constante bedreiging vormen. Met onze ervaren installateur bekijken wij hoe we het wooncomfort en de gezondheid van onze grootste bevolkingsgroep kunnen verbeteren én waarborgen. 

* "Maar in de wintermaanden staat zo'n unit dan maar niks te doen..."

Bij een airco denkt u logischerwijs vooral, misschien wel alleen maar, aan te koelen ruimtes. Maar wist u dat een airco unit in de koelere maanden eventueel ook kan zorgen voor een aangenaam klimaat? De unit werkt dan tegengesteld aan hoe hij in de warmere maanden werkt.
Waar de airco warme lucht van binnen naar buiten werkt, kan er in veel gevallen ook gezorgd worden dat de unit in de wintermaanden zorgt dat de buitenlucht verwarmd door u woning stroomt. Dit gebeurt 'gewoon' middels een de reguliere pompfunctie van de unit, waardoor u dus geen stookkosten heeft, maar alleen de kosten van de energie die nodig is om de aangename temperatuur door uw woning te geleiden. Deze kan gebruikt worden naast uw reguliere verwarmingssysteem, of dit nu gaat via een warmtepomp, een CV-installatie of een andere methode. Door dit duurzame karakter bespaart u met direct zichtbaar resultaat op uw reguliere energie- en gasrekening.  Omdat er voor de verwarming van de binnenlucht geen warmte-element nodig is, betaalt u dus niet voor de verwarming, maar alleen voor de pompfunctie. Dat houdt in dat u in de wintermaanden zeer efficiënt en met hoog rendement de ruimte kan verwarmen in aanvulling op uw CV-systeem, warmtepompsysteem of andere verwarmingsmethode. Verwarmen met een airco is duurzaam, energiezuinig en levert een enorme besparing op uw gas- en energierekening op!

Nieuwsgierig geworden?    Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor een airco met verwarming in Apeldoorn